Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Svartkål | ||
1 msk | Olivolja | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
200 g | Svartkål | |
50 g | Grana Padano | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Potatis | ||
2 msk | Olivolja | |
700 g | Potatis | |
1 krm | Salt | |
Kyckling | ||
1 krm | Salt | |
1 msk | Smör | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
600 g | Färsk kycklingfilé |
Sätt ugnen på 200 grader.
Potatis: Skölj och skiva potatisen tunt. Gärna med en mandolin om du har. Lägg potatisskivorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillsätt olja och salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta i ugn ca 30 min.
Kyckling: Salta och peppra kycklingfiléerna efter smak på båda sidor. Hetta upp en stekpanna med olja och smör och bryn kycklingen ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form och sätt in i ugnen, under potatisen i ca 15-20 min.
Svartkål: Skölj svartkålen och skär bort stammen. Skär kålen i stora bitar. Skala och finhacka vitlöken. Fräs kålen med vitlöken i lite olja så att den mjuknar. Tillsätt creme fraiche och riven grana padano. Sänk värmen och låt det puttra ihop 2-3 min. Smaka av med salt och peppar. Servera den stekta kycklingen med rostad potatis och parmesanslungad svartkål.
Näringsvärde: 613 kcal, 43 g protein, 33 g fett, 33 g kolhydrater
Bild:
Sofia Törnqvist
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Kyckling Bröstfilé Kronfågel