Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Citron | |
1 dl | Gräddfil | |
200 g | Löjrom | |
600 g | Potatis | |
1 st | Rödlök |
Låt rommen rinna av i en finmaskig sil i några timmar i kylen. Skala och finhacka lök. Skala och finriv potatis till rårakorna och krama ur vätskan väl. Lägg det rivna i en bunke och krydda med salt och peppar. Hetta under tiden upp lite smör och olja i en stekpanna, på något mer än medelvärme, tills det blivit gyllenbrunt. Lägg i en fjärdedel av smeten och bred ut den till en tunn råraka. Stek i 3–5 min på varje sida tills den fått fin färg och börjat bli frasig i kanterna. Lägg rårakan på hushållspapper för att suga upp fettet. Stek resten på samma sätt. Servera rårakorna med rommen, hackad lök, gräddfil och en citronklyfta. Garnera med en dillvippa.
Bild:
Martin Löf