Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Linguini med räkor och grönsaker | ||
170 g | Räkor i Lake | |
500 g | Linguine | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Röd Paprika | |
1 dl | Vatten | |
1 st | Zucchini | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Gul lök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
125 g | Körsbärstomater Eko | |
Topping | ||
50 g | Grana Padano |
Linguini med räkor och grönsaker: Koka upp saltat vatten till pastan.
Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och tärna paprika och zucchini. Skölj och halvera tomaterna.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök, paprika och zucchini på medelvärme ca 3-4 min. Tillsätt tomaterna och fräs ytterligare 2-3 min. Krydda med lite salt och peppar efter smak.
Skölj och grovhacka basilikan. Sila av spadet från räkorna.
Tillsätt räkor, basilika och 1 dl pastavatten till grönsakerna och låt koka ihop 30 sek.
Sila av pastavattnet och tillsätt pastan i pannan. Blanda om ordentligt och lägg upp i djupa tallrikar. Riv grana padana över och servera genast.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell Rekvisita: www.oscarclothilde.com
Näringsvärde: 406 Kcal, 27 g Protein, 5 g Fett, 59 g Kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria