Gå vidare till huvudinnehåll
Borsjtj, rysk rödbetssoppa
Hemmakock

Borsjtj, rysk rödbetssoppa

40 minEnkelt
237,50 kr
6 portioner 20,21 kr per portion
Borsjtj, en klassisk rysk soppa på rödbetor. Per Morbergs recept.

500 gRödbetor Färsk
2 dlGräddfil
2 stMorötter
3 klyftaVitlök Färsk
3 krmTimjan
100 gRotselleri
2 stRödlök
300 gSalsiccia
300 gVitkål
100 gPalsternacka
1 mskGrönsaksfond
5 dlVatten
Instruktioner
1

Skala och strimla grönsakerna och löken tunt. Fräs grönsakerna i smör eller olivolja i en rymlig kastrull i 3-4 minuter, utan att de tar färg.

2

Häll över grönsaksbuljong och lägg i kryddor. Låt koka 20-30 minuter.

3

Skiva upp korv och låt den koka med de sista minuterna. Smaka av med salt och peppar.

4

Serveras med en klick gräddfil och bladpersilja. Har du en rökt svålbit kan du koka med den i soppan för att få extra smak.