Gå vidare till huvudinnehåll
Kycklingkorvgryta med sallad
Mari Bergman

Kycklingkorvgryta med sallad

15 minEnkelt
100,85 kr
2 portioner 18,48 kr per portion
En smakrik och snabblagad rätt som passar utmärkt en kväll när middagen snabbt måste stå på bordet. Välj gärna den naturella kycklingkorven från Kronfågel. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Kycklingkorvgryta
1 krmSalt
1 tskTimjan - torkad
1 klyftaVitlök Vanlig
0,5 mskRapsolja
0,5 stPurjolök
1 krmSvartpeppar Malen
1 stGul Paprika
0,5 tskChiliflakes
270 gKycklingkorv
2 mskTomatpuré
200 mlHavrebaserad matlagning
Sallad
65 gSalladsmix
Instruktioner
1

Kycklingkorvgryta: Skiva korven. Strimla purjolöken och skölj noga. Skölj och tärna paprikan och skala och finhacka vitlöken.

2

Hetta upp olja i en stekpanna och bryn korv, purjolök, vitlök och paprika. Krydda med timjan och chiliflakes och stek i ca 5 min.

3

Tillsätt tomatpuré och havregrädde och låt puttra ihop i ca 2-3 min. Smaka av med salt och peppar.

4

Servera korvgrytan tillsammans med en fräsch sallad.

Näringsvärde: 454 kcal, 20 g protein, 29 g fett, 26 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir