Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
1 st | Lime | |
40 g | Fetaost | |
0,3 dl | Quinoa | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
125 g | Mango Färsk | |
1 st | Koriander - färsk | |
1 st | Mynta - färsk | |
4 msk | Yoghurt för Matlagning | |
0,5 st | Avokado | |
25 g | Salladslök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
125 g | Grönsaksmix | |
Cajunkyckling | ||
300 g | Färsk kycklingfilé | |
2 tsk | Rapsolja | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
0,5 tsk | Spiskummin | |
0,5 tsk | Mynta - torkad | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Paprikakrydda |
Värm ugnen till 175 grader.
Sallad: Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen. Skölj den sedan kall.
Cajunkyckling: Krydda kycklingfiléerna med paprikapulver, spiskummin, torkad mynta, salt och svartpeppar.
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna på hög värme ca 2 min/sida. Lägg över kycklingen i en ugnsfast form och stek klart i ugnen i ca 15 min.
Blanda strimlad kål (cooking greens) med den kokta quinoan på ett fat. Toppa med skivad mango, tärnad avokado, strimlad salladslök, strimlad chili, grovhackad mynta och koriander. Pressa över limesaft och krydda med salt och peppar efter smak.
Skär kycklingen i skivor och fördela över salladen. Smula över fetaost och ringla lite yoghurt över. Ät och njut!
Näringsvärde: 481 kcal, 45 g protein, 19 g fett, 28 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria