Gå vidare till huvudinnehåll
Fänkålskyckling med dillpotatis
Mari Bergman

Fänkålskyckling med dillpotatis

30 minMedel
377,50 kr
4 portioner 39,06 kr per portion
En vacker och lättlagad middag som är gluten- och laktosfri. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med max 500 kcal. Se alla våra recept med max 500 kcal här

Sallad
0,5 stHuvudsallat
250 gVitkål
2 tskVit balsamvinäger
1 krmSalt
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
Potatis
1 tskSalt
1 mskOlivolja
1 kgPotatis Fast
0,5 stDill - färsk
65 gCitron, (0,5 st)
Kyckling
1 krmSalt
1 mskOlivolja
630 gKyckling Minutfilé
1 tskFänkål Krydda
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Potatis: Skala potatisen och koka i saltat vatten.

2

Grovhacka dillen och lägg i en stor skål. Tillsätt olja, rivet citronskal och citronsaft. Ställ åt sidan.

3

Sallad: Skölj och strimla sallad och vitkål. Blanda i en skål och tillsätt olja, balsamvinäger, salt och peppar. Blanda om.

4

Kyckling: Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och fänkålsfrön. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen på medelhög värme ca 2 min/sida. Sänk värmen ordentligt och låt kycklingen steka klart i pannan.

5

Potatis: Sila av potatisvattnet och blanda ner potatisen i skålen med dillen.

Servera fänkålskycklingen med dillpotatis och sallad.

Näringsvärde: 499 kcal, 40 g protein, 15 g fett, 47 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir