Gå vidare till huvudinnehåll
Nachotallrik de lux
Mari Bergman

Nachotallrik de lux

30 minEnkelt
316,45 kr
4 portioner 51,58 kr per portion
En klassiker i vegetarisk version, perfekt till fredagsmyset! Mättar stora och små magar.

Tillbehör
2 stVanliga Tomater
1 stMajskorn
3 dlGräddfil
0,5 stHuvudsallat
100 gRiven Ost
0,5 stRödlök
2 stTacochips
0,5 stGurka
Tacofärs
2 dlVatten
400 gKidneybönor
0,5 tskSalt
1 mskTomatpuré
1 klyftaVitlök Vanlig
1 tskChilipulver
3 tskRökt paprikapulver
1 tskStrösocker
2 mskOlivolja
2 tskTorkad oregano
2 tskSpiskummin
400 gSvarta Bönor
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Tillbehör: Skölj alla salladsingredienser. Strimla salladen, skär gurka och tomat i små tärningar och skala och finhacka rödlöken. Häll av vätska från majsen och lägg upp allt i små skålar.

3

Tacofärs: Blanda ihop spiskummin, paprikapulver, chilipulver, oregano, socker och salt i en liten skål.

4

Sila av och skölj bönorna under kallt vatten. Grovhacka bönorna. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs bönhacket tillsammans med kryddblandningen. Tillsätt vatten och tomatpuré och låt det puttra ihop 2 min. Smaka av och krydda ev mer med lite salt.

Servera tacobönfräset på nachochips och toppa med ost, grönsaker och gräddfil.

Näringsvärde: Kcal: 461, Protein: 34 g, Fett: 29 g, Kolhydrater: 14 g.

Bild:

Linnea Swärd