Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Gul lök | |
1 dl | Vispgrädde | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 krm | Salt | |
250 g | Broccoli Färsk | |
500 g | Potatisgnocchi | |
300 g | Färskost Naturell | |
400 g | Laxfilé Fryst | |
1 dl | Vatten | |
2 msk | Pesto Grön | |
2 msk | Citron |
Sätt ugnen 200 grader.
Hacka löken och dela broccolibuketterna och broccolistammen i mindre bitar.
Fräs först lök i olivolja tills den mjuknat lite, lägg sedan till broccolin och fräs ett par minuter till.
Blanda ned färskost, vatten, grädde, pesto och citronsaft, rör ihop. Tillsätt färsk gnocchi och låt sjuda 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Häll över allt i en ugnsfast form och lägg sedan laxfiléerna på toppen. Salt och peppra laxen ordentligt.
Grädda i ugn 12-14 minuter tills laxen är precis färdig. Servera gärna med en krispig grönsallad.
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt