Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Vitkålsris | ||
1 krm | Salt | |
1 tsk | Vitvinsvinäger | |
1 tsk | Olivolja | |
300 g | Vitkål | |
Lövbiffspanna | ||
1 msk | Rapsolja | |
0,5 tsk | Chiliflakes | |
30 g | Färsk bladspenat | |
1 st | Röd Paprika | |
0,5 dl | Vatten | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
400 g | Lövbiff | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
1 st | Gul lök | |
1 tsk | Spiskummin | |
2 krm | Salt |
Vitkålsris: Riv vitkålen på ett rivjärn. Lägg i en skål och tillsätt olja, vinäger och salt. Blanda om och låt stå till servering.
Lövbiffspanna: Strimla lövbiffen. Skala och skiva löken. Skala och finhacka vitlök och skölj och strimla paprikan.
Hetta upp olja i en stekpanna till rykande het. Bryn lövbiffen så att den får fin färg. Krydda med paprikapulver, spiskummin, chiliflakes och salt.
Tillsätt lök, vitlök och paprika och stek ytterligare i ca 2-3 min. Tillsätt vatten och spenat och vänd runt ordentligt. Smaka av med ev mer salt.
Servera lövbiffspannan tillsammans med vitkålsris.
Näringsvärde: 403 kcal, 47 g protein, 17 g fett, 13 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Paprikapulver 37g Santa Maria