Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Från ditt skafferi | ||
4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 msk | Strösocker | |
1 msk | Rapsolja | |
2 dl | Basmatiris | |
0,5 dl | Vatten | |
Köp hem | ||
2 msk | Färsk ingefära | |
2 tsk | Sambal Oelek | |
125 g | Salladslök | |
1,5 dl | Japansk soja | |
800 g | Entrecote |
Strimla köttet. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda med soja, sambal oelek och socker i en stor skål. Lägg ner köttet och blanda om ordentligt. Låt marinera i ca 15 min.
Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla salladslöken och lägg undan lite till toppingen.
Hetta upp en panna med olja rykande het. Ta upp köttet ur marinaden (spara marinaden) och stek köttet i två omgångar ca 2-3 min.
Lägg ner allt kött i pannan och tillsätt marinaden och vatten. Låt såsen koka in snabbt.
Servera yakinikun med ris och toppa med salladslök.
Bild:
Nurlan Emir
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko