Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köttfärssås | ||
0,5 msk | Olivolja | |
1,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 msk | Kalvfond Buljong | |
250 g | Nötfärs | |
1,5 msk | Tomatpuré | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 krm | Salt | |
0,5 st | Gul lök | |
1 dl | Vatten | |
0,5 msk | Balsamvinäger | |
0,5 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Dijonsenap | |
0,5 tsk | Timjan - torkad | |
Tillbehör | ||
0,5 st | Persilja - färsk | |
150 g | Raw slaw | |
1 tsk | Salt | |
0,5 msk | Olivolja | |
200 g | Spaghetti |
Tillbehör: Koka upp saltat vatten till pastan.
Köttfärssås: Skala och finhacka lök och vitlök.
Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn färsen så att den blir genomstekt. Tillsätt lök, vitlök och timjan och fräs ytterligare 1 min.
Tillsätt balsamvinäger, tomatpuré, dijonsenap, fond, vatten, creme fraiche, salt och peppar. Låt köttfärssåsen puttra på medelvärme i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Sila av pastavattnet och blanda pastan med raw slaw och olja.
Servera köttfärssåsen med raw slaw-pasta. Toppa med finhackad persilja.
Näringsvärde: 842 kcal, 38 g protein, 47 g fett, 64 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria