Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kolja | ||
4 dl | Vatten | |
2 msk | Fiskfond | |
1 st | Lagerblad | |
500 g | Koljafile | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Vitpeppar Hel | |
1 st | Citron | |
1 krm | Salt | |
Broccolimos | ||
1 msk | Smör | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
250 g | Broccoli | |
50 g | Grana Padano | |
1 msk | Grönsaksbuljong | |
0,5 st | Citron | |
Sallad | ||
0,5 st | Huvudsallat | |
0,5 st | Rödlök | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
0,5 st | Citron | |
75 g | Sockerärta Färsk | |
2 tsk | Olivolja |
Kolja: Koka upp vatten, citronsaft, fiskfond, vitpepparkorn och lagerblad i en vid kastrull. Lägg på ett lock, sänk värmen och håll buljongen varm.
Salta och peppra koljafiléerna.
Broccolimos: Dela broccolin i buketter. Skala stammen och skär den i skivor. Lägg broccolin i en kastrull och fyll på med vatten så att det precis täcker. Tillsätt buljong och låt koka under lock i ca 7 min.
Sallad: Skölj och strimla sallad och sockerärtor. Skala och strimla rödlöken. Skölj och grovhacka persiljan. Blanda i en skål och tillsätt olja och 1 tsk citronsaft.
Kolja: Lägg ner koljafiléerna i den varma buljongen och låt fisken sjuda under lock i ca 5 min till den är genomkokt.
Broccolimos: Sila av vattnet från broccolin. Riv grana padano. Mixa den kokta broccolin med riven ost, smör och ½ msk citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Ta upp fisken ur buljongen och servera tillsammans med broccolimos och sallad.
Näringsvärde: 446 kcal, 48 g protein, 22 g fett, 11 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste
2 Koljafilé MSC Fryst 450g Feldts
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla