Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
100 g | Böngroddar | |
2 st | Ägg | |
1 st | Broccoli Färsk | |
1 st | Gul lök | |
1 tsk | Salt | |
2 msk | Rapsolja | |
1 dl | Jordnötter Rostade | |
400 g | Lövbiff | |
200 g | Äggnudlar | |
1 msk | Kinesisk soja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig |
Koka nudlarna enligt förpackningens instruktioner. (När nudlarna kokat klart, häll av vattnet och låt stå så länge.)
Strimla lövbiffen i 2 cm breda strimlor.Krydda med salt och peppar.
Skala och skiva den gula löken. Skala vitlöken.
Skär broccolin i buketter. Skölj groddarna noga genom en sil.
Hetta upp en stekpanna eller wok med 1 msk olja. Stek kött, broccoli, böngroddar, gul lök och pressad vitlök i 6-7 min.Tillsätt hälften av soyan och rör om.
Ta upp köttet och grönsakerna ur pannan och lägg på ett fat.
Hetta upp ny olja i stekpannan och stek de kokta nudlarna. Stek på medelhög värme i någon minut.
Knäck ner äggen i ett glaseller liten skål och vispa ihop dem med en gaffel. Häll äggen över nudlarna under tiden du rör om. Stek tills äggen stelnat ordentligt.
Lägg ner lövbiffen och grönsakerna. Smaka eventuellt av med soya och peppar.
Strö över nötter och servera.
Bild:
Ann Wering
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria