Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fisk | ||
0,5 tsk | Salt | |
600 g | Torskfilé | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 st | Ägg | |
1 msk | Smör | |
1 msk | Olivolja | |
1,5 dl | Ströbröd | |
Sallad | ||
1 msk | Balsamvinäger | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
2 krm | Salt | |
100 g | Mozzarellaost | |
125 g | Körsbärstomater | |
Tillbehör | ||
1 st | Citron | |
800 g | Mandelpotatis | |
230 ml | Remouladsås |
Tillbehör: Koka potatisen med skal på i saltat vatten.
Fisk: Vispa ihop äggen i en djup tallrik och häll ströbröd på en flat tallrik.
Skär fisken i fiskpinnestora bitar. Salta och peppra på varje bit efter smak. Vänd varje fiskbit först i ägg och sedan i ströbröd.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek fiskpinnarna gyllenbruna några minuter på båda sidor. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.
Sallad: Skär tomat och mozzarella i skivor och lägg upp på en tallrik. Ringla lite olja och balsamvinäger över och strö över en nypa salt och peppar.
Servera den panerade torskfilén med Eriks remouladsås, tomat- och mozzarellasallad, citronklyftor och kokt mandelpotatis.
Näringsvärde per portion: 714 kcal 40 G protein 42 G fettkolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Mozzarella 125g Michelangelo