Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 dl | Vispgrädde | |
200 g | Grön Sparris Fryst | |
240 g | Bacon Skivat | |
150 g | Soltorkade Tomater | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 tsk | Salt | |
400 g | Tagliatelle | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Broccoli Färsk | |
50 g | Riven Västerbottensost |
Koka upp saltat vatten till pastan.
Strimla baconet och de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vitlöken och skölj och dela broccolin i buketter. Skär varje sparris på längden.
Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Hetta upp en stekpanna utan fett. Fräs baconet knaprigt. Sila av baconfettet genom en sil och lägg tillbaka baconet i pannan. Tillsätt sedan vitlök, soltorkad tomat och broccoli. Stek i ca 2 min. Slå på grädde och låt det koka ihop 3-4 min. Lägg i den tinade sparrisen mot slutet.
Sila av pastavattnet och blanda pastan med baconsåsen. Tillsätt osten och smaka av med salt och peppar.
Lägg upp i djupa tallrikar och ät.
Näringsvärde: 835 KCAL 26 G PROTEIN 40 G FETT 71 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria