Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Rödkål | ||
0,5 st | Citron | |
1 msk | Rapsolja | |
2 krm | Salt | |
250 g | Rödkål Färsk | |
Sojadipp | ||
1 msk | Rapsolja | |
1 msk | Honung Flytande | |
2 msk | Japansk soja | |
2 tsk | Färsk ingefära | |
0,5 st | Lime | |
2 krm | Chiliflakes | |
Frasig tofu | ||
4 msk | Majsstärkelse | |
0,5 tsk | Chiliflakes | |
250 g | Tofu | |
2 msk | Rapsolja | |
0,5 tsk | Salt | |
Poké Bowl | ||
1 st | Lime | |
1 krm | Salt | |
1 tsk | Färsk ingefära | |
250 g | Edamamebönor | |
250 g | Mango Fryst | |
60 g | Salladslök | |
0,5 st | Gurka | |
3 dl | Jasminris |
Poké Bowl: Koka ris enligt anvisningar på förpackningen. Tina mangon och sojabönorna.
Skölj och dela gurkan på längden. Gröp ur det vattniga med en sked och tärna gurkan smått. Skölj och strimla salladslöken. Blanda samman i en skål och riv i limeskal från 1 lime och pressa i limesaft från 1/2 lime. Skala och riv i ingefära. Tillsätt tinad mango och sojabönor. Blanda om och smaka av med lite salt.
Rödkål: Skölj och strimla rödkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Lägg i en skål och tillsätt olja, citronsaft och salt. Massera kålen med händerna och låt stå till servering.
Sojadipp: Blanda samman soja, olja, limesaft, honung, riven ingefära och chiliflakes i en skål.
Frasig tofu: Tärna tofun. Blanda maizena, chiliflakes och salt på en tallrik. Vänd tofubitarna i maizenablandningen så att det täcker runt om.
Hetta upp olja i en panna och låt den bli varm. Stek tofun på hög värme runt om ca 5 min så att den blir krispig.
Montering: Ta fram 4 djupa skålar. Lägg ris i botten och toppa med mangoblandningen, rödkål och tofu runt om. Ringla över dressing vid servering.
Foto och styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 519 kcal, 16 g protein, 16 g fett, 68 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria