Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Korv | ||
100 g | Skivad Ost | |
2 msk | Dijonsenap | |
0,5 st | Gul lök | |
550 g | Falukorv | |
200 g | Vanliga Tomater | |
2 msk | Tomatketchup | |
Tillbehör | ||
250 g | Haricot Verts Fryst | |
1 krm | Salt | |
Potatismos | ||
50 g | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Standardmjölk | |
800 g | Potatis Mjölig | |
1 krm | Salt |
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och koka potatisen i saltat vatten.
Korv: Ta bort plasten och skär falukorven i skivor, men inte rakt igenom, och lägg den i en ugnsform.
Bred senap och ketchup på skivorna.
Skala och skär löken i tunna skivor. Skölj och skiva tomaterna.
Varva lök, tomat och ostskivor mellan falukorvskivorna. Stek korven mitt i ugnen i 20–25 minuter tills osten smält och gratinerats.
Tillbehör: Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull till grönsakerna. Koka dem lite lätt ca 1-2 min strax innan servering.
Potatismos: Häll av vattnet från potatisen och pressa potatisen genom en potatispress. Tillsätt mjölk, smör och salt och peppar efter smak. Vispa samman moset med en ballongvisp.
Servera Pers falukorv med potatismos och lättkokta grönsaker.
Näringsvärde: Kcal: 679 Fett: 42 g Protein: 30 g Kolhydrater: 41 g
Bild:
Andreas Engvall
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria