Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 msk | Olivolja | |
600 g | Chorizo | |
Krämig risoni | ||
100 g | Grana Padano | |
2 krm | Salt | |
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
3 dl | Risoni | |
2 msk | Olivolja | |
125 g | Körsbärstomater | |
0,5 st | Gul lök | |
125 g | Edamamebönor | |
1 st | Citron |
Krämig risoni: Koka risonin i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen. Sila sedan av vattnet och häll tillbaka risonin i kastrullen.
Skala och finhacka löken och fräs den mjuk i lite olja i en varm panna någon minut.
Koka upp vatten i en kastrull till sojabönorna.
Skölj och finhacka persiljan, skölj och riv skalet av citronen. Skölj och dela tomaterna på mitten.
Tillbehör: Stek korven i en varm panna i lite olja.
Krämig risoni: Värm sojabönorna i det kokande vattnet 1 min och sila sedan av vattnet.
Tillsätt den stekta löken, yoghurt, riven ost, persilja, skal från 1 citron och saft från 0,5 citron, sojabönor och tomater till den färdigkokta risonin. Smaka av med salt och peppar och blanda om ordentligt.
Servera den krämiga risonin tillsammans med stekt chorizo.
Näringsvärde: 712 kcal, 36 g protein, 47 g fett, 35 g kolhydrater.
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria