Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Medelhavskyckling | ||
0,5 msk | Balsamvinäger | |
30 g | Färsk bladspenat | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
1 st | Rödlök | |
50 g | Fetaost | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
250 g | Körsbärstomater | |
1 st | Basilika - färsk | |
300 g | Kycklingfile | |
1 st | Gul Paprika | |
1 st | Zucchini | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Tillbehör | ||
100 g | Hummus |
Värm ugnen till 175 grader. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Medelhavskyckling: Skölj alla grönsaker. Skär zucchinin i skivor och dela paprikan i mindre bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skala och finhacka vitlök.
Lägg alla grönsaker, lök och vitlök på plåten och tillsätt timjan, finhackad basilika, balsamvinäger, 0,5 msk olja samt salt och peppar efter smak.
Blanda om ordentligt och lägg kycklingfiléerna mellan grönsakerna på plåten. Krydda kycklingen med lite salt och peppar och ringla över 0,5 msk olja. Sätt in i ugnen i ca 30 min.
Blanda de rostade grönsakerna och kycklingen med spenat och lägg upp på ett fat. Smula över fetaost och servera med hummus vid sidan av.
Näringsvärde: 500 kcal, 47 g protein, 24 g fett, 20 g kolhydrater
Bild:
Susanna Blåvarg
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria