Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 st | Dill - färsk | |
400 g | Färskpotatis | |
1 tsk | Flingsalt | |
3 msk | Pepparrot Färsk | |
0,5 st | Baguette | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 msk | Olivolja | |
400 g | Matjessill | |
50 g | Smör |
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela potatisen i 1-2cm skivor och lägg den på en plåt. Ringla över olivolja och flingsalt och rosta sedan potatisen i ca 20 min, tills den fått fin gyllene färg.
Då potatisen börjat få fin färg är det dags att rosta baguetteskivorna. Skär baguetten i ca 1/2 cm tjocka skivor. Rosta brödskivorna i en panna med olivolja tills de får fin färg.
Smält smöret och bryn det på medelvärme tills det blir ljusbrunt.
Montera snitten med en skiva baguette längst ned, följt av en rostad potatis, Abba Matjes och en klick crème fraiche. Toppa med dill, riven pepparrot och ringla över brynt smör.
1 Färskpotatis Svensk Tvättad Klass1
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla