Gå vidare till huvudinnehåll
Kalle kulas fläskpannkaka
Fredrik Jonsson

Kalle kulas fläskpannkaka

50 minMedel
229,70 kr
4 portioner 24,38 kr per portion
Det här fantastiska recept kommer från Sveriges mästerkock 2015, nämligen Fredrik Jonsson. Receptet på fläskpannkaka fick hela smakpanelen att jubla av lycka! Fläskpannkakan serveras med lingonsylt och en god sallad. Smaklig måltid.

Tillbehör
2 dlLingonsylt
300 gVitkål
2 tskVit balsamvinäger
2 tskOlivolja
1 krmSalt
Pannkaka
30 gSmör
3,5 dlVetemjöl
5 stÄgg
1,5 mskOlivolja
1,5 krmSvartpeppar Malen
7 dlStandardmjölk
300 gRökt Sidfläsk Bit
1 krmSalt
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Pannkaka: Skär bort eventuellt svål från fläsket och skär fläsket i centimeterstora tärningar. Stek fläsktärningarna med olivolja i en stekpanna. Salta och peppra. Ta av stekpannan från spisen och ställ åt sidan.

3

Häll hälften av mjölken i en skål och vispa i allt mjöl och salt så att du får en klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölken i skålen och vispa i äggen i smeten.

4

Smörj en ugnssäker form med smör. Lägg det stekta fläsket i formen och häll på pannkakssmeten, rör om med en slev så att fläskbitarna sprider ut sig i hela formen.

5

Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter eller tills du fått en fin gyllenbrun yta på fläskpannkakan.

6

Tillbehör: Strimla vitkålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Lägg upp i en skål och ringla över lite olja och balsamvinäger och tillsätt en nypa salt.

7

Servera med vitkål och lingonsylt.

Näringsvärde: 851 kcal, 32 g protein, 57 g fett, 51 g kolhydrater.

Om du vill kan du droppa lite olivolja på pannkakan.

Bild:

Sanna Livijn Wexell