Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 tsk | Bakpulver | |
2 dl | Strösocker | |
1 dl | Standardmjölk | |
3 dl | Vetemjöl | |
2 tsk | Vaniljsocker | |
2 st | Ägg | |
100 g | Smör |
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret, ställ åt sidan och låt svalna lite.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke. Blanda i ägg- och sockerblandningen.
Tillsätt växelvis det smälta smöret och mjölken i de andra ingredienserna. Blanda försiktigt ihop smeten.
Fördela smeten i muffinsformar, fyll dem ca 2/3 delar. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Bild:
Andrea Klintbjer
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla