Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
200 g | Kycklingbacon | |
1 msk | Olivolja | |
400 g | Spaghetti | |
Blomkålssås | ||
0,5 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,25 tsk | Salt | |
0,25 st | Blomkål Färsk | |
1,5 dl | Soyabaserad matlagning | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 dl | Vatten | |
0,5 st | Citron | |
1 msk | Olivolja | |
Svampfräs | ||
250 g | Färska champinjoner | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Citron | |
1 krm | Salt | |
1 st | Gul lök | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Blomkålssås: Skölj och dela blomkålen i mindre buketter och skala och grovhacka vitlöken. Fräs hastigt i lite olja i en kastrull. Tillsätt sojagrädde, vatten, salt och peppar och låt sjuda under lock i ca 10 min tills blomkålen är mjuk.
Tillbehör: Strimla baconet och stek det knaprigt i en panna med lite olja. Lägg över på en tallrik medan du gör svampfräset.
Svampfräs: Putsa champinjonerna och skär i kvartar. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs grönsakerna några minuter.
Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Svampfräs: Skölj och finhacka persilja och skölj och riv citronskal. Blanda ner i svampfräset och smaka av med salt och peppar.
Blomkålssås: Mixa blomkålen till en slät sås med hjälp av en stavmixer. Pressa i citronsaft av en 1/2 citron och smaka av med salt och peppar. Sila av pastavattnet och blanda pastan med blomkålssåsen. Lägg upp i djupa tallrikar och toppa med svampfräset och krispigt bacon.
Näringsvärde: 516 kcal, 22 g protein, 18 g fett, 63 g kolhydrater
Bild:
Anna Winer
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria