Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Teriyakimarinad | ||
2 msk | Sirap Agave | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
3 msk | Tamarisoja | |
2 msk | Färsk ingefära | |
2 msk | Risvinäger | |
Tofuwok teriyaki | ||
500 g | Tofu | |
2 st | Vanliga morötter | |
150 g | Sockerärta Färsk | |
2 st | Salladslök | |
1 msk | Sesamfrö |
Börja med att förbereda tofun. Lägg in den i frysen över natten, tina upp den (tar ca 3 timmar) och pressa ur allt vatten. Tofun tar då åt sig mer av smaken från marinaden och blir fastare/ger mer tuggmotstånd. (Om man inte har tid till att frysa tofun så kan man vira in tofun i papper och pressa den mellan exempelvis två skärbrädor med en tyngd på i ca 20 minuter)
Skär tofun i bitar. Blanda ihop marinaden och marinera tofun, gärna över natten i kylskåpet. Men minst 4 timmar. Stek tofun på hög värme tills den får fin färg. Om man inte hunnit frysa tofun innan så bör man steka tofun tillsammans med marinaden för att den ska suga åt sig all marinad. Ställ sedan tofun åt sidan.
Skär morötterna á la julienne (som små, små stavar), skär sugar snaps och skiva salladslöken. Stek morötterna och sugar snaps i en varm panna i någon minut och tillsätt sedan tofun. Stek tills grönsakerna är klara men har tuggmotstånd/är krispiga. Häll i salladslöken och strö över sesamfrön. Servera tillsammans med t.ex ris och soja.
Bild:
Jasmine Lindberg