Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
200 g | Haricot Verts | |
3 dl | Basmatiris | |
1 tsk | Torkad gurkmeja | |
Kycklinggryta | ||
2 msk | Grönsaksbuljong | |
0,5 g | Saffran | |
1 msk | Balsamvinäger | |
1 tsk | Ingefära Malen | |
1 st | Gul lök | |
500 g | Strimlad kyckling | |
0,5 tsk | Salt | |
1 msk | Rapsolja | |
1 tsk | Honung Flytande | |
2 dl | Vatten | |
400 g | Krossade Tomater | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Tomatpuré | |
1 st | Röd Paprika | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Torkad gurkmeja |
Tillbehör: Koka ris tillsammans med gurkmeja enligt anvisning på förpackningen.
Kycklinggryta: Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och tärna paprika. Hetta upp olja i en stekpanna eller gryta och fräs lök och paprika tillsammans med kyckling, saffran, gurkmeja och ingefära ca 5 min under omrörning. Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs ytterligare 30 sek. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljong och honung och låt grytan puttra 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Värm haricots vertsen i en kastrull med vatten ca 1 min. Sila av vattnet och lägg upp dem i en skål.
Servera kycklinggrytan med ris och haricots verts.
Foto & styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 459 kcal, 11 g protein, 3 g fett, 74 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria