Gå vidare till huvudinnehåll
Kycklinggryta med saffran
Mari Bergman

Kycklinggryta med saffran

30 minEnkelt
212,25 kr
4 portioner 33,33 kr per portion
Att använda saffran i mat är ett enkelt sätt att lyxa till vilken vardagsrätt som helst. Det blir verkligen så gott!

Tillbehör
200 gHaricot Verts
3 dlBasmatiris
1 tskTorkad gurkmeja
Kycklinggryta
2 mskGrönsaksbuljong
0,5 gSaffran
1 mskBalsamvinäger
1 tskIngefära Malen
1 stGul lök
500 gStrimlad kyckling
0,5 tskSalt
1 mskRapsolja
1 tskHonung Flytande
2 dlVatten
400 gKrossade Tomater
2 krmSvartpeppar Malen
2 mskTomatpuré
1 stRöd Paprika
2 klyftaVitlök Vanlig
1 tskTorkad gurkmeja
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris tillsammans med gurkmeja enligt anvisning på förpackningen.

2

Kycklinggryta: Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och tärna paprika. Hetta upp olja i en stekpanna eller gryta och fräs lök och paprika tillsammans med kyckling, saffran, gurkmeja och ingefära ca 5 min under omrörning. Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs ytterligare 30 sek. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljong och honung och låt grytan puttra 5 min. Smaka av med salt och peppar.

3

Tillbehör: Värm haricots vertsen i en kastrull med vatten ca 1 min. Sila av vattnet och lägg upp dem i en skål.

Servera kycklinggrytan med ris och haricots verts.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 459 kcal, 11 g protein, 3 g fett, 74 g kolhydrater

Bild:

Sanna Livijn Wexell