Gå vidare till huvudinnehåll
Kladdkaka klassisk
Malin Andersson

Kladdkaka klassisk

40 minEnkelt
39,95 kr
8 portioner1,00 kr per portion
En klassisk kladdkaka smakar alltid bra, med massor av grädde eller glass - eller helt som den är! Toppa med dina favoriter, eller tillsätt pepparkakskryddor för en mer julig version! Receptet räcker till 12-14 bitar. Fler recept: Vegansk kladdkaka (laktosfri), Kladdkaka, Kladdkaka i långpanna

100 gSmör
2,5 dlStrösocker
1 mskVaniljsocker
2 stÄgg
1 dlVetemjöl
3 mskKakao
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader (ca. 165 grader för varmluftsugn).

2

Smöra och bröa en springform på ca. 24 cm.

3

Smält smöret. Lyft av kastrullen från plattan.

4

Rör ner strösocker, kakao, mjöl och vaniljsocker. Blanda väl.

5

Vänd försiktigt ner äggen och blanda väl.

6

Grädda mitt i ugnen ca. 15 min. Låt gärna svalna innan du serverar!

Bild:

Kerstin Eriksson