Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Potatismos | ||
2 dl | Mellanmjölk | |
1 msk | Smör | |
900 g | Potatis Mjölig | |
Gryta | ||
1 msk | Kinesisk soja | |
1 st | Gul lök | |
200 g | Färska champinjoner | |
1 dl | Rött matlagningsvin | |
0,75 krm | Timjan - torkad | |
240 g | Renskav | |
2 st | Morötter | |
1 tsk | Sambal Oelek | |
1,5 msk | Mat & Bak Margarin | |
2 dl | Vatten | |
1,5 msk | Vilt/Kantarellfond Bulj. | |
1 st | Zucchini |
Gryta: Stek det otinade renskavet i margarin enligt anvisningen på förpackningen. Hacka lök. Skiva morötter och champinjoner. Skiva och halvera squashen.
Tillsätt lök, morötter, vatten, viltfond med kantarell, vin och soja till grytan. Låt grytan småkoka ca 5 minuter. Lägg i zucchini, champinjoner, sambal oelek och timjan och koka ytterligare 5 minuter. Smaka ev av med salt och peppar.
Mos: Skala och skölj potatisen. Skär den i mindre bitar. Koka dem i saltat vatten tills de är mjuka, ca 15 min. Häll av vattnet och ånga av potatisen.
Pressa potatisen genom en purépress eller mosa den i kastrullen med potatisstöt eller elvisp. Späd med varm mjölk och lägg i en klick margarin eller smör. Krydda med salt, peppar och socker. Rör moset slätt och poröst.
Om du vill kan du smaksätta moset med selleri. I så fall låter du rotsellerin koka tillsammans med potatisen.
Servera!
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge
1 Matlagningsvin Rött 250ml Garant