Gå vidare till huvudinnehåll
Köttgryta med Renskav recept
Samarbete

Köttgryta med Renskav recept

30 minEnkelt
297,60 kr
4 portioner 42,32 kr per portion
Imponera på vänner och familj med denna mustiga och festliga gryta. Den tillagar du snabbt och enkelt med renskav istället för grytbitar, som behöver längre tillagningstid. Du kan med fördel byta ut champinjoner mot guldgula kantareller.

Potatismos
2 dlMellanmjölk
1 mskSmör
900 gPotatis Mjölig
Gryta
1 mskKinesisk soja
1 stGul lök
200 gFärska champinjoner
1 dlRött matlagningsvin
0,75 krmTimjan - torkad
240 gRenskav
2 stMorötter
1 tskSambal Oelek
1,5 mskMat & Bak Margarin
2 dlVatten
1,5 mskVilt/Kantarellfond Bulj.
1 stZucchini
Instruktioner
1

Gryta: Stek det otinade renskavet i margarin enligt anvisningen på förpackningen. Hacka lök. Skiva morötter och champinjoner. Skiva och halvera squashen.

Tillsätt lök, morötter, vatten, viltfond med kantarell, vin och soja till grytan. Låt grytan småkoka ca 5 minuter. Lägg i zucchini, champinjoner, sambal oelek och timjan och koka ytterligare 5 minuter. Smaka ev av med salt och peppar.

Mos: Skala och skölj potatisen. Skär den i mindre bitar. Koka dem i saltat vatten tills de är mjuka, ca 15 min. Häll av vattnet och ånga av potatisen.

Pressa potatisen genom en purépress eller mosa den i kastrullen med potatisstöt eller elvisp. Späd med varm mjölk och lägg i en klick margarin eller smör. Krydda med salt, peppar och socker. Rör moset slätt och poröst.

Om du vill kan du smaksätta moset med selleri. I så fall låter du rotsellerin koka tillsammans med potatisen.

Servera!