Gå vidare till huvudinnehåll
Tomatsoppa med bön- och fetaosttopping
Mari Bergman

Tomatsoppa med bön- och fetaosttopping

30 minEnkelt
220,05 kr
4 portioner 38,58 kr per portion
Värmande tomatsoppa med bönor och smulad fetaost.

Topping
2 mskBalsamvinäger
400 gSvarta Bönor
2 mskOlivolja
100 gSoltorkade Tomater
0,5 stRödlök
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar
75 gFetaost
Tillbehör
100 gFärskost Naturell
300 gBaguette
Soppa
2 mskTomatpuré
1 stGul lök
1 tskBasilika - torkad
800 gKörsbärstomater Konserverade
1 krmSalt
3 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskStrösocker
2 mskOlivolja
1 mskBalsamvinäger
2 stGrönsaksbuljong
5 dlVatten
Instruktioner
1

Värm ugnen enligt brödförpackningens anvisning.

2

Soppa: Skala och grovhacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs löken utan att den tar färg. Slå på balsamvinäger och tomatpuré och rör runt. Tillsätt tomaterna, vatten, buljong, socker och basilika. Låt soppan stå och puttra på svag värme i ca 10-15 min.

3

Topping: Sila av bönorna i ett durkslag och spola dem under kallt vatten. Lägg bönorna i en bunke. Finhacka soltorkade tomater och skala och finhacka rödlök. Blanda ner i bunken med bönorna. Smula ner fetaost och tillsätt olivolja, balsamvinäger och smaka av med salt och peppar.

4

Värm brödet enligt anvisning på förpackningen.

5

Soppa: Mixa soppan slät med en stavmixer.

Servera soppan med en klick topping i och bröd med färskost vid sidan om.

Näringsvärde; 555 kcal 20 g protein 24 g fett 59 g kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd