Gå vidare till huvudinnehåll
Chicken tikka masala med myntasås
Mari Bergman

Chicken tikka masala med myntasås

15 minEnkelt
333,65 kr
4 portioner46,03 kr per portion
Den här chicken tikka masalan tar dig hela vägen till Indien med Systrarna Khanna färdiga tikka masalasås. Gott och snabblagat när det är som bäst. <a href="/matkassar/mathems-matkasse-barn-familj">(MatHems familjekasse v42 2018)</a>

Chicken tikka masala
2 dlVatten
2 krmSalt Fint
600 gFärsk kycklingfilé
1 mskRapsolja
600 gSpicy Tikka Masala Sauce
Tillbehör
2 dlBasmatiris
Sallad
0,5 stRomansallat
0,5 stGurka
1 stTomater
Myntasås
1 krmSvartpeppar
2 dlYoghurt för Matlagning
1 stMynta - färsk
0,5 tskVitvinsvinäger
2 krmSalt Fint
0,5 tskHonung Flytande
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Chicken tikka masala: Skär kycklingen i bitar och stek i olja runt om i ca 5 min. Krydda med lite salt. Tillsätt tikka masala såsen och vatten. Låt sjuda i ca 5 min.

3

Myntasås: Blanda yoghurt med finhackad mynta, vitvinsvinäger och honung. Smaka av med lite salt och peppar.

4

Sallad: Skölj salladsingredienserna. Strimla salladen och skär gurka och tomat i bitar. Blanda i en skål.

Servera chicken tikka masala med nykokt ris, sallad och myntasås.

Bild:

Nurlan Emir