Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Gräddsås | ||
2 msk | Redning | |
1 st | Köttbuljong | |
3 dl | Vispgrädde | |
0,5 tsk | Kinesisk soja | |
1 dl | Vatten | |
2 tsk | Lingonsylt | |
0,5 krm | Vitpeppar Malen | |
Snabb pressgurka | ||
0,5 st | Gurka | |
0,5 dl | Ättika | |
2 msk | Persilja - färsk | |
1 dl | Strösocker | |
0,5 krm | Vitpeppar Malen | |
1,5 dl | Vatten | |
400 g | Fisknuggets & fiskköttbullar | |
1 kg | Potatis | |
50 g | Lingonsylt | |
1 tsk | Salt | |
2 msk | Smör |
Skala och lägg potatisen i en kastrull med saltat vatten och koka tills dom känns färdiga med en provsticka.
Häll ättika, vatten och socker i en kastrull och värm upp och rör om tills sockret har löst upp sig. Låt svalna.
Hyvla gurkan tunt med en osthyvel och lägg i den svala lagen. Krydda med vitpeppar och rör runt. Häll i persiljan.
Lägg en klick smör i ett stekjärn och stek köttbullarna. Lägg undan köttbullarna på ett fat med folie.
Ta stekjärnet och häll i vattnet till såsen och koka upp. Smula ner buljongtärningen när vattnet kokar och rör runt tills buljongtärningen löst sig helt. Häll i grädde och soja och låt puttra en stund. Krydda med vitpeppar. Rör ner maizena och rör om tills det tjocknat. Smaka av med lingonsylt eller gelé och blanda ner väl i såsen.
Servera fiskköttbullarna med den kokta potatisen, gräddsås, lingonsylt och pressgurkan.
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge
1 Fiskköttbullar Frysta 400g Gårdsfisk
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla