Gå vidare till huvudinnehåll
23. Cheeseballs
8W Training

23. Cheeseballs

30 minEnkelt
160,85 kr
2 portioner 28,77 kr per portion
Mozzarellafyllda köttbullar med broccoli.

260 gBroccoli Färsk
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskSmör
0,5 mskBasilika - torkad
1 mskVatten
0,25 tskSalt
320 gNötfärs
50 gMozzarellaost
Instruktioner
1

Lägg köttfärsen i en bunke, tillsätt kryddor och lite kallt vatten, och blanda väl med händerna eller en rejäl trägaffel.

2

Forma 12 riktigt platta biffar, cirka 8–10 cm i diameter och 1 cm tjocka.

3

Skär mozzarellan i 12 bitar och lägg en bit mitt på varje biff. Stäng och forma till en boll. Det blir rejäla bollar, cirka 5–6 cm.

4

Stek i smör på medelhög värme tills köttsaften som sipprar fram är klar. Eftersom köttet krymper kan osten titta fram som på bilden efter ett tag.

5

Skölj, torka och ansa broccolin, inklusive stjälken. Skär eller hacka i bitar.

6

Tillsätt resten av smöret i samman panna som du stekt köttbullarna i. Bryn broccolin på medelhög värme 3–4 min eller tills den är lagom mjuk. Salta och peppra efter smak.

Bild:

Jarda Zaoral