Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
80 g | Majonnäs | |
30 g | Gröna oliver | |
80 g | Inlagd gurka | |
1 krm | Salt | |
40 g | Gröna Ärtor | |
1 msk | Citronjuice - råpressad | |
150 g | Kyckling Grillad | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 st | Ägg | |
0,5 tsk | Cayennepeppar | |
120 g | Kålrot | |
Garnering | ||
1 msk | Olivolja | |
20 g | Inlagd gurka | |
10 g | Gröna oliver | |
0,25 st | Mynta - färsk | |
70 g | Tomater |
Koka den tärnade kålroten i saltat vatten i 20 minuter tills den mjuknat.
Hårdkoka äggen.
Blanda kålroten med alla andra ingredienser till salladen i en skål. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp salladen på ett fat och garnera med skivade tomater, inlagd gurka, färsk mynta och oliver. Ringla över olivolja.
Servera genast eller låt smakerna utvecklas i kylskåpet i en timme eller över natten
Bild:
Jarda Zaoral
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria