Gå vidare till huvudinnehåll
Krämig lax med grönsakspasta
Mari Bergman

Krämig lax med grönsakspasta

30 minEnkelt
260,15 kr
4 portioner 50,22 kr per portion
Den här fetaostbakade laxen är en riktig favoriträtt och vill du inte blanda ihop pastan med grönsakerna så servera dem i en skål vid sidan om.

Fetaostbakad lax
100 gFetaost
1 krmSvartpeppar
500 gLaxfilé Fryst
2 dlCreme Fraiche Naturell
2 krmSalt
Dressing
1 krmSvartpeppar Malen
4 mskOlivolja
1 stCitron
1 stBasilika - färsk
0,5 tskSalt
Pasta
200 gVanliga morötter
1 stZucchini
1 stCitron
400 gSpaghetti
Instruktioner
1

Koka upp vatten till pastan och sätt ugnen på 200 grader.

2

Fetaostbakad lax: Blanda crème fraiche med fetaost i en bunke. Tvätta citronen och riv skalet och blanda ner i fetaoströran.

3

Salta och peppra varje filé efter smak. Bred på fetaoströran över laxen och sätt in i ugnen ca 15- 20 min. (Beroende på ugn så kan tiden variera lite.)

4

Pasta: Koka pasta efter anvisning på paketet.

5

Skala morötterna och skölj zucchinin. Hyvla långa strimlor av morötterna och zucchinin med en potatisskalare.

6

Dressing: Mixa basilika tillsammans med olivolja, citronsaft, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar med en stavmixer.

7

Sila av pastan och blanda den med de strimlade grönsakerna och basilikadressingen.

Servera till den fetaostbakade laxfilén.

Näringsvärde: Kcal: 705 Fett: 42 g Protein: 41 g Kolhydrater: 39 g

Bild:

Linnea Swärd