Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Aioli | ||
1 msk | Vitvinsvinäger | |
1 krm | Vitpeppar Malen | |
2,5 dl | Rapsolja | |
1 krm | Salt | |
1 tsk | Dijonsenap | |
2 st | Ägg | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Fisksoppa | ||
1 msk | Olivolja | |
0,5 tsk | Mejram - torkad | |
2 tsk | Flingsalt | |
400 g | Potatis | |
1,5 l | Vatten | |
170 g | Räkor i Lake | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
4 msk | Fiskfond | |
100 g | Morötter | |
3 dl | Matlagningsvin Vitt | |
2 msk | Dill - fryst | |
500 g | Koljafile | |
1 st | Gul lök | |
0,5 st | Fänkål Färsk | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
0,5 st | Purjolök | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
2 st | Lagerblad |
Fisksoppa: Skala och grovhacka gul lök och vitlök. Skölj och grovhacka purjolök och fänkål. Kärna ur och finhacka chili.
Smält olivolja eller kokosolja i en kastrull och fräs all lök, fänkål och chili.
Lägg i lagerblad, mejram, salt och peppar. Häll i fiskfonden och vin och låt koka i några minuter, tillsätt sedan 1 liter vatten. Koka upp och låt koka på medelstark värme i ca 10 min. Späd soppan med ytterligare 5 dl vatten, koka upp.
Skala och tärna potatis. Skala och slanta morot. Lägg i soppan och koka på medelhög värme i ca 10-20 min eller tills de mjuknat.
Skär fisken i kuber. Sänk värmen på soppan och låt den sjuda. Lägg fisken i soppan minuterna innan servering. Låt fisken tillagas i soppan i ca 2-3 min. Tillsätt dill och smaka av med salt och peppar.
Aioli: Knäck äggen och separera gulan från vitan. Lägg äggulorna i en skål eller bunke av glas eller plast.
Skala och pressa en vitlöksklyfta i äggulorna och tillsätt dijonsenap, vitvinsvinäger, salt och vitpeppar.
Häll i olja försiktigt med en jämn, tunn stråle under konstant kraftig vispning.
Toppa soppan med räkor och aioli.
Näringsvärde: 796 kcal, 38 g protein, 58 g fett, 29 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Fiskfond 180ml Touch of Taste
2 Koljafilé MSC Fryst 450g Feldts
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria