Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
50 g | Cheddarost | |
1 st | Chilifrukter | |
400 g | Fusilli | |
1 tsk | Torkad oregano | |
1 st | Rödlök | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
1,5 msk | Spiskummin | |
1 dl | Vispgrädde | |
1 tsk | Salt | |
2 msk | Paprikakrydda | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Olivolja | |
500 g | Nötfärs | |
400 g | Körsbärstomater Konserverade |
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur chilipepparn och finhacka den med. Fräs i lite olja några minuter. Tillsätt nötfärsen. Salta och peppra när den är genomstekt och tillsätts paprikapulver, spiskummin och oregano. Fräs ytterligare 1 min och tillsätt cocktailtomater och grädde. Låt puttra 5 min.
Riv och tillsätt sedan osten och koka 1 min till. Sila av pastavattnet och blanda ner pastan med köttfärssåsen. Rör runt och dra bort från värmen. Låt stå några minuter så makaronerna får smak av såsen.
Näringsvärde: 691 KCAL 37 G PROTEIN 34 G FETT 57 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria