Gå vidare till huvudinnehåll
Chicken zatay med inlagda grönsaker.
Mari Bergman

Chicken zatay med inlagda grönsaker.

40 minEnkelt
341,15 kr
4 portioner48,90 kr per portion
Saftiga och smakrika kycklingspett som serveras med ris och picklade grönsaker, en asiatisk inspiration! (Tastelines Barnkasse v21 2016)

Kyckling
700 gKycklingfile
8 stGrillpinnar
Zataysås
1 mskRapsolja
3 klyftaVitlök
1 mskHonung
1 mskFisksås - Asiatisk
2 mskFärsk ingefära
1 krmSvartpeppar
150 gJordnötter Rostade
1 mskJapansk soja
400 gKokosmjölk
Grönsaker
1 stGurka
3 krmSalt Fint
2 mskÄttiksprit
3 mskVatten
250 gMorötter
2 mskStrösocker
Tillbehör
3 dlBasmatiris
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Tillbehör: Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.

3

Zataysås: Skala och riv vitlök och ingefära.

4

Mixa eller mortla jordnötterna så att de blir finfördelade.

5

Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs vitlök och ingefära några sekunder så att det mjuknar. Tillsätt kokosmjölk, jordnötter, honung, soja, fisksås och peppar. Låt det stå och puttra på svag värme tills du får en tjock krämig sås, ca 15 min. Rör om då och då.

6

Grönsaker: Skölj gurkan och skala morötterna. Skiva dem så tunt som möjligt och lägg i en skål. Blanda ihop salt, socker, vatten och ättiksprit och tillsätt till grönsakerna. Låt stå och dra till servering.

7

Kyckling: Dela varje kycklingfilé på längden och trä dem på spett. Lägg spetten på en oljad ugnsplåt. Krydda med lite salt och peppar och sätt in i ugnen ca 10 min. Du kan även grilla kycklingspetten i en grillpanna om du vill. Servera kycklingen med zataysås, ris och inlagda grönsaker.

Bild:

Andreas Engwall