Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Biffar | ||
1 tsk | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Citron | |
0,5 msk | Smör | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Mellanmjölk | |
500 g | Nötfärs | |
1 tsk | Salvia - torkad | |
2 msk | Potatismjöl | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
Tillbehör | ||
1 st | Broccoli Färsk | |
4 dl | Långkornigt Ris | |
50 g | Parmesanost | |
Sås | ||
0,5 tsk | Salt | |
1 klyfta | Vitlök | |
1 dl | Vispgrädde | |
400 g | Körsbärstomater Konserverade | |
0,5 tsk | Torkad oregano | |
1,5 msk | Tomatpuré | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Basilika - torkad |
Tillbehör: Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Sätt ugnen på 175 grader.
Biffar: Riv skalet från citronen. Blanda mjölk med potatismjöl, citronskal, salvia, salt, och svartpeppar. Vispa runt ordentligt så att mjölet löser sig. Tillsätt färs och sköljd finhackad basilika. Blanda runt och forma 4-6 st biffar.
Hetta upp en panna med lite olja och smör. Stek biffarna på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 10 min.
Sås: Skala och finhacka vitlök. Fräs det i fettet som finns kvar i pannan från biffarna och slå på körsbärstomaterna och tillsätt tomatpuré. Krydda med oregano, basilika, salt och svartpeppar. Låt det koka ihop och mixa sedan såsen slät med en stavmixer. Tillsätt grädde, blanda runt, smaka av, och slå sedan såsen över biffarna.
Tillbehör: Skölj och dela broccolin i mindre buketter. Förväll buketterna i lättsaltat vatten i en kastrull på spisen ca 3-4 min.
Servera biffarna i tomatsås med riven parmesanost, ris och broccolibuketter.
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Potatismjöl 500g Lyckeby Kockens