Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 g | Saffran | |
1,25 dl | Strösocker | |
250 g | Mandelmjöl, (5 dl) | |
1 tsk | Vaniljsocker | |
1 dl | Florsocker | |
2 msk | Citron | |
2 st | Ägg |
Värm ugnen till 200 grader. Ta fram en plåt med bakplåtspapper.
Separera äggvitorna från äggulorna.
Blanda saffran med 1 msk citronsaft i en liten skål.
Blanda samman mandelmjöl, socker, vaniljsocker, äggvitor, rivet citronskal och saffransblandningen i en stor bunke.
Vispa samman med en elvisp tills smeten är jämn.
Häll florsocker i en djup tallrik. Forma smeten till bollar och rulla dem sedan i florsockret. Lägg bollarna på plåten. Kakorna flyter inte ut så det går att lägga dem ganska tätt. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.
Bild:
Susanna Blåvarg
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant