Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 tsk | Bakpulver | |
150 g | Citron, (1 st) | |
2,5 dl | Strösocker | |
1 g | Saffran | |
100 g | Pistagenötter | |
5 dl | Vetemjöl | |
0,5 tsk | Bikarbonat | |
2 krm | Salt | |
150 g | Chokladkaka Vit | |
1 dl | Brunt Farinsocker | |
1 tsk | Vaniljsocker | |
225 g | Smör | |
1 st | Ägg |
Ta fram smöret och låt det bli rumsvarmt.
Blanda saffran och citronsaft i en liten skål, ställ sedan åt sidan.
Vispa smör, strösocker, farinsocker och vaniljsocker krämigt i ca 5 minuter. Tillsätt ägget och saffransblandningen och vispa någon minut till.
Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver och salt i en separat skål. Sikta ned i smörblandningen och arbeta ihop tills allt mjöl nästan är helt inarbetat.
Grovhacka chokladen och tillsätt till degen, spara ca 50 g till topping.
Fortsätt sedan att blanda ihop till en deg. Ställ degen kallt i kylskåp i ca 30 min.
Värm ugnen till 175 grader. Ta fram två plåtar med bakplåtspapper.
Forma degen till bollar så att du får ca 20 st, ca 50 g styck. Lägg 5 st bollar åt gången, med generöst mellanrum mellan varje boll på båda plåtarna. Tryck till toppen på varje boll och strö över hackad choklad och hackade pistagenötter.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 14 minuter. Kakorna ska få lite färg på kanterna och vara mjuka i mitten. Ta ut kakorna och låt de svalna på ett galler.
Upprepa proceduren med resterande deg.
Bild:
Susanna Blåvarg
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Brun Farin Strö 500g Dansukker
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla