Gå vidare till huvudinnehåll
Kyckling med soltorkade tomater och saffran
Mari Bergman

Kyckling med soltorkade tomater och saffran

20 minEnkelt
301,15 kr
4 portioner 43,70 kr per portion
Laga det här härligt krämiga receptet på kyckling med soltorkade tomater och saffran. Passar perfekt till vardag och matlådan.

Kyckling
0,5 dlVatten
140 gSoltorkade Tomater
1 mskOlivolja
1 gSaffran
600 gFärsk kycklingfilé
2 klyftaVitlök Vanlig
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
Tillbehör
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
1 tskVit balsamvinäger
250 gEdamamebönor
1 stGurka
280 gFusilli
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka pastan enligt anvisning på paketet.

2

Kyckling: Skala och finhacka vitlök och tärna kycklingen. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs vitlök och kyckling ca 4-5 min. Tillsätt saffran och fräs ytterligare 30 sek.

3

Finhacka de soltorkade tomaterna och tillsätt i pannan tillsammans med creme fraiche och vatten. Smaka av med salt och svartpeppar och låt småputtra i 5 min.

4

Sila av pastan och blanda med kycklingen.

5

Tillbehör: Tina edamamebönorna enligt anvisning på förpackningen. Tärna gurka och blanda i en skål tillsammans med bönorna. Ringla över olivolja och vinäger och krydda med en nypa salt och svartpeppar.

Servera kycklingpastan tillsammans med gurksallad.

Näringsvärde: 796 kcal, 49 g protein, 37 g fett, 58 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell