Gå vidare till huvudinnehåll
Grillad sparris- och halloumipasta
Mari Bergman

Grillad sparris- och halloumipasta

20 minEnkelt
300,10 kr
4 portioner 54,33 kr per portion
Ett riktigt gott och snabblagat recept på pasta med grillad sparris och halloumi som passar perfekt till middag! Smaklig måltid! Tips, färdig rätt är godast att äta nygjord och passar mindre bra att frysa in.

35 gFärsk bladspenat
150 gSoltorkade Tomater
0,5 stRödlök
75 gSugarsnaps
400 gHalloumi
250 gSparris Färsk
1,5 dlVatten
0,5 stBasilika - färsk
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
1 krmSalt
70 gCitron, (0,5 st)
280 gFarfalle
Instruktioner
1

Pasta: Koka upp vatten till pastan.

2

Skär bort det träiga längst ner på sparrisen och skär den sedan i 3 bitar på diagonalen. Skala och skiva lök. Tärna halloumi.

3

Skölj spenat och sugarsnaps. Dela sugarsnapsen på längden. Skölj och grovhacka basilika. Grovhacka de soltorkade tomaterna. Skölj citronen.

4

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

5

Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumi, lök och sparris gyllenbrunt på medelhög värme. Tillsätt spenat, sugarsnaps, soltorkade tomater och pastavatten. Låt det koka ihop snabbt.

6

Sila av pastan och tillsätt till halloumifräset. Blanda om och tillsätt basilika och riv i citronskal. Smaka av med salt och peppar.

Näringsvärde: 668 kcal. 33 g protein, 30 g fett, 61 g kolhydrater

Bild:

Sofia Törnqvist