Gå vidare till huvudinnehåll
Palak på ditt vis
Mari Bergman

Palak på ditt vis

30 minEnkelt
523,30 kr
4 portioner 49,58 kr per portion
En smakrik palak med grönkål där den plantbaserade basen får stå i fokus. Komplettera med ett eller flera proteiner efter tycke och smak. Helstekt paneerost, stekt tärnad kyckling eller stora vita bönor.

Tillbehör
400 gRis & Gryn
2 mskSötmandel Hel
Palak
250 mlHavrebaserad matlagning
1 mskGrönsaksbuljong Eko
1 mskGaram Masala
3 mskOlivolja
1 krmSalt
50 gGrönkål
1 tskTorkad gurkmeja
2 stTomater
1 stGul lök
2 mskBalsamvinäger
400 gKrossade Tomater
2 stVitlök Vanlig
200 gFärsk bladspenat
1 krmSvartpeppar
2 mskTomatpuré
2 mskFärsk ingefära
Raita
1 krmSvartpeppar
1 krmChilipulver
1 krmGaram Masala
0,5 stKoriander - färsk
2 dlYoghurt för Matlagning
1 krmSalt
0,5 stMynta - färsk
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka havreris enligt anvisning på förpackningen.

2

Palak: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv ingefära och strimla tomaterna.

3

Fräs lök, vitlök och ingefära mjuk i oljan tillsammans med garam masala och gurkmeja. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare i 30 sek. Tillsätt balsamvinäger, de strimlade tomaterna, krossade tomater, havregrädde och buljong och låt såsen puttra på låg värme i 15 min.

4

Raita: Finhacka örterna och blanda med yoghurt, garam masala och chilipulver. Smaka av med salt och peppar.

5

Palak: Tillsätt spenat och strimlad grönkål i grytan och låt puttra i 1 min. Smaka av med salt och peppar.

6

Servering: Strö hackade mandlar över palaken och servera tillsammans med havreris, raita och ditt val av protein.

Välj protein · Helstekt paneerost · Stekt tärnad kycklingfilé · Stora vita bönor

Bild:

Charlie Drevstam