Hoppa till huvudinnehåll
Portabelloburgare med ädelostdipp, avokado och palsternacksstrips
Mari Bergman

Portabelloburgare med ädelostdipp, avokado och palsternacksstrips

40 minEnkelt
374,35 kr
4 portioner52,82 kr per portion
Burgare går att variera i oändlighet och det blir alltid så gott. Den här varianten med portabellosvamp är helt magisk!

Ädelostdipp
1 krmSalt Fint
140 gÄdelost
1 tskHonung Flytande
1 krmSvartpeppar Malen
1 dlYoghurt för Matlagning
Palsternacksstrips
500 gPalsternacka
0,5 stPersilja - färsk
1 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
Burgare
2 stAvokado
1 krmSalt Fint
1 stRödlök
4 stHamburgerbröd
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stCitron
2 klyftaVitlök Vanlig
8 stPortabellosvamp
50 gGrönkål
0,75 dlOlivolja
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Palsternacksstrips: Skala och skär palsternackorna i stavar. Skölj och finhacka persiljan. Blanda stavarna med persilja, olja och salt på en plåt. Rosta i ugnen ca 25-30 min.

3

Burgare: Lägg svamparna i en ugnsform. Skala och riv vitlök och blanda med olja. Pensla svamparna runt om med vitlöksoljan så att det täcker ordentligt. Krydda med salt och peppar efter smak. Sätt in i ugnen under palsternackorna ca 15 min.

4

Skölj grönkålen och skär bort den grova stammen. Fräs grönkålsbladen hastigt i lite olja i en medelvarm panna ca 1 min. de ska bara mjukna en liten aning. Ta bort pannan från plattan och pressa över citronsaft och krydda med lite salt.

5

Skiva avokado och skala och skiva rödlöken tunt.

6

Ädelostdipp: Mixa ihop ädelost, yoghurt och honung med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

7

Burgare: Ta ut stripsen och värm bröden i ugnen enligt anvisningar på förpackningen.

8

Montering: Skär bröden på mitten. Lägg ett grönkålsblad i botten och toppa med avokadoskivor, portabellosvampar, ädelostdipp och rödlök. Lägg på locket och tryck ihop. Servera tillsammans med rotfruktsstripsen.

Näringsvärde: 631 kcal, 21 g protein, 33 g fett, 56 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell