Gå vidare till huvudinnehåll
Foccaccia

Foccaccia

1 t 30 minEnkelt
9,90 kr
1 portion 8,32 kr per portion
Foccaccia

1 400 gVatten
1 stTimjan - torkad
84 gJäst Original Färsk
2 240 gVetemjöl
1 stBasilika - torkad
49 gSalt
140 gOlivolja
Instruktioner
1

Värm ugnen till 225 grader.

2

Värm vattnet till 37 grader (fingervarmt) och lös upp jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en smidig deg, gärna i maskin.

3

Låt degen jäsa i övertäckt bunke i cirka 30 minuter.

4

Platta eller kavla ut degen på mjölat bakbord. Dela upp degen i ungefär 25 bitar.

5

Häll så mycket olivolja i en långpanna att den täcker botten och låt degbitarna jäsa i oljan i ytterligare 30 minuter. Vänd dem ibland, så de inte torkar.

6

Flytta bitarna till plåten och tryck små gropar i dem med pekfingret. Strö över lite hackade soltorkade tomater, lite hackade oliver eller lite smulad fetaost i groparna.

7

Strö till sist över grovsalt och eventuellt någon krydda.

8

Grädda i 10 minuter. Pensla med lite olivolja från plåten när bröden är färdiggräddade, så får de fin färg.