Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 400 g | Vatten | |
1 st | Timjan - torkad | |
84 g | Jäst Original Färsk | |
2 240 g | Vetemjöl | |
1 st | Basilika - torkad | |
49 g | Salt | |
140 g | Olivolja |
Värm ugnen till 225 grader.
Värm vattnet till 37 grader (fingervarmt) och lös upp jästen i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en smidig deg, gärna i maskin.
Låt degen jäsa i övertäckt bunke i cirka 30 minuter.
Platta eller kavla ut degen på mjölat bakbord. Dela upp degen i ungefär 25 bitar.
Häll så mycket olivolja i en långpanna att den täcker botten och låt degbitarna jäsa i oljan i ytterligare 30 minuter. Vänd dem ibland, så de inte torkar.
Flytta bitarna till plåten och tryck små gropar i dem med pekfingret. Strö över lite hackade soltorkade tomater, lite hackade oliver eller lite smulad fetaost i groparna.
Strö till sist över grovsalt och eventuellt någon krydda.
Grädda i 10 minuter. Pensla med lite olivolja från plåten när bröden är färdiggräddade, så får de fin färg.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt