Gå vidare till huvudinnehåll
Vegetarisk caesarsallad
Mari Bergman

Vegetarisk caesarsallad

30 minEnkelt
363,05 kr
4 portioner 45,65 kr per portion
En klassisk och god caesarsallad går utmärkt att göra vegetarisk. Vi har toppat vår sallad med tofu. Det går även att använda tempe, havrebitar eller varför inte halloumi.

Caesarsallad
200 gRomansallat
250 gTofu
2 stAvokado
1 stRödlök
100 gSurdegsbröd
1 stBlomkål Färsk
1 mskOlivolja
1 krmSalt
25 gParmesanost
1 krmSvartpeppar
125 gGrönkål
Caesardressing
1 tskVitvinsvinäger
1 krmSvartpeppar
1 stÄgg
0,5 dlRapsolja
1 tskDijonsenap
1 klyftaVitlök Vanlig
50 gParmesanost
2 krmSalt
Instruktioner
1

Dressing: Riv vitlök. Blanda med riven ost, äggula, dijonsenap och vinäger i en bunke. Mixa samman till en dressing med hjälp av en stavmixer. Tillsätt oljan i en tunn stråle och fortsätt mixa. Smaka av dressingen med en nypa salt och peppar.

2

Caesarsallad: Dela romansalladen i tre delar. Skala och finstrimla rödlöken. Skiva blomkålen tunt. Blanda samman med grönkål i en stor skål. Tillsätt dressingen och massera in den ordentligt i salladen.

3

Tärna tofu och bröd. Hetta upp en stekpanna med olja och stek brödtärningarna gyllene och krispiga. Häll över brödet på en tallrik. Hetta upp ny olja och stek tofun gyllene runt om.

4

Lägg upp salladen på tallrikar och toppa med tempe, brödtärningar, hyvlad ost och avokadoskivor. Krydda med lite extra salt och peppar. Ät och njut!

Näringsvärde: 602 kcal, 28 g protein, 32 g fett, 46 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir