Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 st | Citron | |
1 st | Salladsmix | |
1 msk | Smör | |
200 g | Kantareller Konserv | |
Stomp | ||
1 st | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Salt | |
1 msk | Smör | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Persilja - färsk | |
600 g | Sötpotatis | |
Kött | ||
600 g | Fläskkarré | |
1 msk | Timjan - torkad | |
1 tsk | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Flingsalt | |
1 msk | Olivolja |
Stomp: Skala sötpotatisen. Skär den i mindre bitar och koka under lock ca 10-
Skala och skiva vitlöken mycket tunt. Hacka persiljan. Fräs vitlöken på medelvärme i olja ca 5 min, tills den får fin färg. Blanda ner persiljan. Stäng av värmen.
Skiva fläskkarrén om den är hel i bit. Krydda skivorna med timjan, salt och peppar och stek dem i olja ca 4 min på varje sida.
Stomp: Häll av vattnet från potatisen och mosa den tillsammans med vitlök och persiljefräset. Tilsätt 1 msk smör och blanda runt. Smaka av med lite salt och peppar.
Tillbehör: Skölj salladen och pressa över citronsaft. Servera till karréskivorna, sötpotatisstompet och de smör- frästa kantarellerna.
Näringsinnehåll: 556 kcal, 42g protein, 29g fett, 32g kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt