Gå vidare till huvudinnehåll
Örtspäckad vildsvinsstek med senapssky och saltrostad potatis

Örtspäckad vildsvinsstek med senapssky och saltrostad potatis

3 tEnkelt
153,80 kr
4 portioner16,98 kr per portion
En perfekt rätt till påskbordet där det är trevligt att kunna skära ur och fylla en vildsvinsfransyska med örter och blad av det som finns tillgängligt. Var inte rädd för att göra fel när du skär ur fransyskan, sedan binder du nämligen upp steken vilket gör att resultatet blir bra hur som helst.

800 gFransyska av Vildsvin
2 dlRött matlagningsvin
0,5 tskSvartpeppar Malen
1 dlPersilja - färsk
2 dlVatten
2 klyftaVitlök Färsk
1,5 tskSalt Fint
1 mskMajsstärkelse
0,5 dlFärsk timjan
0,5 dlRapsolja
2 mskSenap
10 gDragon - torkad
600 gPotatis Fast
Instruktioner
1

Snitta fransyskan på mitten nästan helt igenom, salta och peppra sidorna och strö över örter och vitlök. Bind ihop köttet med bindgarn. Lägg steken i en långpanna och stick i en stektermometer. Tillaga steken i 175 grader i ca 1–2 timmar tills innertemperaturen visar 65–68 grader.

Lyft upp steken och låt den vila på ett fat i ca 20–30 minuter.

Häll 2 dl vatten i långpannan med skyn från steken, blanda och häll över i en kastrull tillsammans med 2 dl rödvin och 2 msk senap. Koka ihop och skumma såsen under tiden. Smaka av med salt och peppar. Red av skyn med majsena till simmig konsistens.

Rosta potatisen hel med salt, olja och timjankvistarna i ugnen på 180 grader i 30–40 minuter.

Bild:

Stefan Wettainen