Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Dipp | ||
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Lime | |
1 krm | Salt | |
Tillbehör | ||
1 st | Broccoli Färsk | |
2 msk | Olivolja | |
3 dl | Jasminris | |
2 krm | Salt | |
0,5 st | Citron | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Gurka | |
Biffar | ||
1 tsk | Salt | |
200 g | Frysta räkor | |
2 msk | Olivolja | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
2 krm | Chiliflakes | |
1 st | Ägg | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Lime | |
1 msk | Färsk ingefära | |
2 msk | Smör | |
400 g | Laxfilé Fryst |
Sätt ugnen på 175 grader. Koka ris enligt anvisning på paketet.
Biffar: Skär Laxfilén i mindre bitar och lägg tillsammans med räkor, ägg, chiliflakes, vitlök, ingefära, limesaft, salt och peppar i en matberedare. Mixa till en slät konsistens och forma små biffar av färsen.
Hetta upp en panna med olja och smör. Stek laxbiffarna på medelvärme så att de får fin färg. Lägg över dem i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 10 min. Torka ur pannan.
Tillbehör: Skölj och dela broccolihuvudet i små buketter och fräs dem i lite olja i pannan. Salta och peppra efter smak. Dela en sköljd gurka på mitten och sedan på längden. Gröp ur det vattniga med en sked och skär den i halvmånar. Blanda med broccolin i en skål och pressa över citronsaft.
Dipp: Blanda limesaft med crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
Näringsvärde: Kcal: 793 Fett: 34 g Protein: 32 g Kolhydrater: 83 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla