Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kryddor och smaksättare | ||
3 krm | Flingsalt | |
2,5 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Honung Flytande | |
0,5 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
Frukt och grönt | ||
1 st | Basilika - färsk | |
65 g | Ruccolasallat | |
150 g | Pepparrot Färsk, (1 st) | |
2 st | Lime | |
250 g | Körsbärstomater | |
1 st | Mynta - färsk | |
2 st | Gurka | |
1 st | Gräslök - färsk | |
Övrigt | ||
10 st | Grillpinnar | |
100 g | Furikake | |
400 ml | Kokosmjölk | |
55 g | Cashewnötter Saltade | |
1 st | Tandpetare | |
140 g | Soltorkade Tomater | |
Dryck | ||
750 ml | Cider Äpple | |
750 ml | Lemonad Blodapelsin | |
Ost och mejeri | ||
300 g | Färskost Naturell | |
150 g | Minimozzarella | |
3 dl | Yoghurt Naturell | |
250 g | Camembertost | |
Kött, fisk och skaldjur | ||
120 g | Prosciutto | |
170 g | Räkor i Lake | |
200 g | Lax Kallrökt |
Soppan går utmärkt att göra en dag i förväg. Förvara i kylen tills det är dags för servering. Även räkorna och gurkan till spetten kan förberedas och förvaras i kylen.
Fyllningen till parmaknytena går utmärkt att göra i förväg och förvara i kylen.
Laxrullarna går även de att göra dagen innan servering. Gör pepparrotskrämen och bred på laxen. Rulla ihop till en rulle, plasta in och lägg i kylen. Vid servering, rulla laxrullen i furikake sesamfröblandningen och skär upp rullen i bitar.
Vid servering: Gör minispetten med tomat, mozzarella och basilika enligt receptet.
Gör klart laxrullarna enligt receptet.
Gör klart parmaknytena enligt receptet.
Lägg upp camembertosten med nötter enligt receptet.
Trä räkor och gurka på spett. Häll upp soppan i glas. Servera enligt receptet.
Duka upp alla snittar, tilltugg och bubblande dryck och njut av ett härligt mingel.
Bild:
Nurlan Emir
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung Fairtrade 250g Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt